Победителите от финала на Общинското състезание

на проекта "Народните будители и Аз" на еднодневна екскурзия до гр. София

 

 

           На 1.07.2013г. 11в клас от нашата Гимназия, заедно с другите победители от състезанието осъществиха пътуване до град София. Учениците посетиха Националния Исторически музей и Боянската Църква.

 

 

 

 

 

 

  

”ТЕСТ ЗА ЛЮБОВ”

 

           На 11.06.2013г в зала ”Маестро Георги Атанасав” се проведе представителната изява на студио "Театрално студио" към проект УСПЕХ в Гимназия "Иван С. Аксаков".

 

           Събитието бе отразено в емисията НОВИНИ по телевизия Телекабел!

 

 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK :)

 

 

 

 

 

 

  

Чудесно представне на учениците от 11 В клас в

Общинското състезание „Народните будители и Аз”

 

 

           На 6.06.2013г. в зала "Маестро Георги Атанасов" се проведе състезание между финалистите в общинския кръг на  проекта ”Народните будители и Аз” в гр. Пазарджик. В третото издание на проекта се включиха за първи път три общини от Област Пазарджик – Община Белово, Община Ракитово и Община Пазарджик. Общо 33 паралелки от 8 училища на областта участваха в училищните битки със знания за българските възрожденци и будители.

           От втората възрастова група (8-11 клас) се състезаваха учениците от 10А клас на ЕГ “Бертолт Брехт” с патрон Добри Чинтулов и 11В клас на Гимназия “Иван С. Аксаков” с патрон Васил Левски. И двете паралелки се оказаха много добре подготвени и изненадаха журито и публиката с наученото за живота и делата на своите патрони. Те имаха равен брой точки след оспорваното състезание, а и в процентно отношение отново бяха еднакви.

           Удивени от хъса и знанията и на двата класа, журито допусна и двете паралелки до областния кръг. Там заелите 1-во място 10А клас /ЕГ “Бертолт Брехт/ и 11В клас / Гимназия “Иван С. Аксаков”/ ще премерят знанията си в състезания с финалистите в другите две общини – Белово и Ракитово. Това е прецедент в историята на проекта “Народните будители и Аз“. Ако на областния кръг отново има две паралелки с еднакъв брой точки, журито ще зададе по 2 допълнителни въпроси към всеки отбор, за да се излъчи един финалист. Наградата и за двата класа е еднодневна екскурзия до исторически значимо място в България.

           Директорът на Дирекция “Образование и култура” Георги Спасов връчи грамотите на победителите и книги от спонсорите. Атанас Васев, президент на Ротари клуб “Бесапара” – Пазарджик, награди всеки от участниците в състезанието с  персонална грамота. Той подари и на двете паралелки от втората възрастова група -  10А клас и 11В клас, пазарджишки препис на “История Славянобългарска”. Изданието на книгата е било спонсорирано преди няколко години от Ротари клуба в Пазарджик. Сред гостите на общинския кръг в Пазарджик бяха представители на Ротари клуб Пловдив – Пълдин – ръководителят на проекта “Народните будители и Аз” доц. Кирчо Атанасов и член на клуба Мариянка Андреева. Сред гостите от Зонта клуб Пловдив беше Кристина Франгова.

 

Медиите за състезанието:

 

Официален сайт на проекта "Народните будители и Аз"

 

Община Пазарджик

 

PA-медия

 

Българска Телеграфна Агенция

 

 

АКСАКОВЦИ, УСПЕХ НА ОБЛАСТНОТО СЪСТЕЗАНИЕ!

 

 

                      Още снимки от събитието може да видите в официалната ни страница във Facebook!

 

 

 

 

 

  

26 MAЙ 2013 - БАЛ "АКСАКОВ"

 

 

 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK :)

 

 

 

 

 

  

24 МАЙ - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА

 

 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK :)

 

 

 

 

 

  

НА 17 МАЙ 2013Г - ПЕТЪК ОТ 19:30 ЧАСА В МЛАДЕЖКИ ДОМ ГР. ПАЗАРДЖИК, ТЕАТРАЛНО СТУДИО ”ЕМОЦИЯ” С РЪКОВОДИТЕЛ ЕЛИСАВЕТА КЛАНСКА, ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ПОСТАНОВКА:


ВИРТУАЛЕН КОНТАКТ ЧАСТ 1

 

 

    

 

ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK :)

 

 

 

 

 

  

14.05.2013г. - Изпращане на нашите абитуриенти - Випуск 2013

 

 

  

 

Вижте още снимки в нашата фотогалерия :)

 

 

 

 

 

 

  

Участие на Гимназия "Иван С. Аксаков" в панорама "Училище 2013"

 

           От 8 до 10 май включително във фоайето на зала “Маестро Георги Атанасов” ще се проведе традиционната за община Пазарджик панорама “Училище 2013” с участието на общински и държавни училища. Заявки за участие са подали общо 12 училища от общината.

 

           Целта на Панорамата е всяко училище да представи спецификата си и да заинтригува бъдещи свои ученици, като се популяризират предлаганите професии и профили.

 

           Панорамата ще е открита за посещения на 8 май от 11 до 17.00 часа; на 9 май от 9.00 до 17.00 часа и на 10 май от 9 до 15.30 часа.

 

  


 

 

 

 

 

  

Резултати от проведения пробен изпит по БЕЛ след 7 клас на 21.04.2013г.

 

 

 

 

 

  

Резултати от проведения пробен изпит по математика след 7 клас на 20.04.2013г.

 

 

 

 

  

За първа година Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" ще се включи във

Великденския благотворителен базар,

организиран от Фондация "Движение на българските майки" в гр. Пазарджик

 

 

           Традиционният Великденски благотворителен базар на Фондация "Движение на българските майки" в Пазарджик ще се проведе на 26 и 27 април 2013 година на площад "Константин Величков" от 10:00 часа.

 

           През последните четири години средствата от базарите отиват за няколко утвърдили се програми, по които работи Движението: Програма „Стъпка напред”, по която се отпускат стипендии на деца, лишени от родителска грижа от КСУДС гр.Брацигово, за организация на партита за малчуганите от ДМСГД гр. Пазарджик по Програма „За една усмивка повече”, както и да подпомагане на семейства в риск.


           От 2013г. Движението стартира и нова програма - „Приеми ме – всяко дете у дома, не в дом” – насочена към настаняване на деца, лишени от родителска грижа в приемни семейства, съвместно с проект "И аз искам семейство" на Община Пазарджик.

           Всички сувенири, които се продават през двата дни от Великденския благотворителен базар, са ръчно изработени от майки и деца от цялата страна. Най-голям е приносът на партньорите от ЦДГ "Пролет", ЦДГ "Дъга", НУ "Васил Левски", хоби клуб "Усмивка", магазин за цветя "Флора", гимназия "Ив. С. Аксаков" и Община Пазарджик.           

 

 

 

Може да разгледате официалната страница на "Движение на българските майки"-гр. Пазарджик във facebook и да научите повече за добрите инициативи и дейности на фондацията.      

 

 

 

     

 

Във фоаето на Гинмазията, нашите учениците подредиха красив великденски кът и внесоха много положително настроение в сърцата ни ;)

 

 

 

 

 

Още снимки от оформения кът, може да видите в нашата фотогалерия;)

 

 

 

 

 

  

Открит урок по Български език и литература

 

            На 23.04.2013г. в двора на къщата музей "Константин Величков" гр. Пазарджик, се проведе открит урок по БЕЛ. Г-жа Дора Абаджиева заедно с учениците от 11а клас представиха урок на тема: "Яворовите безсъници и прозрения". Урока е част от програмата на традиционните "Величкови дни" за 2013 година. Открития урок се посвещава и на 135 години от рождението на поета Пейо Яворов.

 

Снимки от проведения открит урок, може да видите в нашата фотогалерия.

 

 

Програмата за "Величковите дни" може да видите по-долу.

 

 

 

 

 

  

Отговори от проведения пробен изпит по математика след 7 клас на 20.04.2013г.

 

 

Отговори от първи модул по математика

 

Отговори от втори модул по математика

 

 

 

 

 

  

 

L O V E ' S    P H I L O S O P H Y

открит, интегриран урок по английски език и философия

 

            На 19.04.2013г. в нашето училище се проведе открит, интегриран урок по английски език и философия. Г-ца Елисавета Кланска (препадавател по АЕ) и г-жа Ели Пеева (преподавател по философия), заедно с учениците от 11 в клас представиха урок на тема:    Love's philosophy     (Философия на любовта). Със страхотно настроение, много балони, красиви и приятно ухаещи люляци, романтична музика, малки книжки с послания и много усмивки, учениците посрещаха гостите дошли на урока.

 

 

 

 

Провеждане на открит урок по география и икономика

 

            На 10.04.2013г. в нашето училище се проведе открит урок по география и икономика на тема: "Маркетинг и реклама". Г-жа Атанаска Мусиевска заедно с учениците от 11 а клас представиха урок, в който основно мото бе "ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО". Чрез подготвени презентации, рекламни щандове, каталози, рекламни брошури и дегостации те представиха един много интересен и нетрадиционен урок. Целият клас бе разделен на 5 отбора, като всеки трябваше да представи своя продукт и да убеди всички, че той е най-добрият. На урока присъстваше г-жа Ваня Апостолова - старши експерт по обществени науки и гражданско образование. Тя награди победителите с медали и ги поздрави за интересния урок.

 

 

 

 

За повече информация посетете нашата фотогалерия!

 

 

 

 

 

  

Списък на класираните ученици за стипендииза II срок

на 2012/2013 учебна година


Провеждане на пробни изпити по БЕЛ и МАТЕМАТИКА

след 7 клас в Гимназия "Иван С. Аксаков"УН при Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” организира пробни изпити след 7 клас по:

 

МАТЕМАТИКА  на 20.04.2013г. и по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА  на 21.04.2013г. от 9:00 ч.


Записването на желаещите може да стане в канцеларията на училището всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа, като е възможно да се извърши и в деня на изпита.

Таксата за всеки изпит е по 5 лева.

За допълнителна информация телефони:    034/ 44 45 88   и   034/ 44 36 90.

 

Провеждане на пробни матури в Гимназия "Ив. С. Аксаков"Пробната матура по БЕЛ ще се проведе на 02.04.2013г. от 13:30 часа.


Пробната матура по втори ДЗИ ще се проведе на 04.04.2013г. от 13:30 часа. За втори ДЗИ учениците избират измежду предмети като: история, география, математика, английски език, руски език, биология и философия.

 

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТИПЕНДИИТЕ!

 

 

Хайде на екскурзия :) до

Карлово, Калофер, вр. Шипка, Габрово, Етъра, В. Търново, Арбанаси, Дряновски манастир

 

 

 

 

 

 

 

  

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ

 

Във фоайето на Гинмазията, нашите учениците подредиха красив кът и внесоха много пролетно настроение в сърцата ни ;)

 

 

   

 

   

 

 

 

 

 

  

Посещение на групите по проект УСПЕХ в Бачковския манастир и град Пловдив

 

   

 

 

 

 

 

 

 

  

Национален конкурс „Водата – извор на живот” – областно ниво

 

Ученици от Гимназията се включиха в националния конкурс "Водата - извор на живот".

На 19 март 2013г. в Регионалния инспекторат по образованието в община Пазарджик се състоя церемонията по присъждането на наградите от конкурса.

Второ място в категория макети спечели общия проект на Мария Лазарова Илиева, Паулина Китова, Петя Гънина, Александра Георгиева и Любомира Божилова от 11 а клас.

Трето място в категории презентации спечели Цветелин Дерменджийски от 11 в клас.

Всеки един от победителите получи грамота и предметна награда от началника на РИО Пазарджик .

 

 

 

Ако искате да видите останалите красиви творби и проекти в конкурса, посетете нашата фотогалерия ;)

 

 

 

 

 

  

8 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА

 

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

Отбелязване Патронния празник на нашето училище

 

 

             На 01.03.2013г. Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" гр. Пазарджик чества своя Патронен празник. Гиназията навърши 116 години от своето основаване. Ученици и учители отбелязаха празника с поднасяне на венец и цветя на барелефа на патрона и продължиха празника с представителните изяви на клубовете "Релакс" и "Ръкоделница".

             По случай годишнината клуб "Млад журналист" с ръководител Дора Абаджиева, издаде юбилейно издание на вестник "ИСКРА".

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

116 ГОДИНИ ГИМНАЗИЯ "ИВАН СЕРГЕЕВИЧ АКСАКОВ"

 

 

 

 

 

 

 

Викторина посветена на Васил Левски и 116 години от основаването на Гимназия "АКСАКОВ"

 

 

             На 26.02.2013г. се проведе съзтезание между учениците от 11 клас в Гимназия Аксаков. Викторина посветена на Васил Левски и годишнина от основаването на нашето училище бяха темите на съзтезанието.

Александра, Мария Лазарова и Петя Гънина предтавиха достойно 11а клас.

Ангел, Неда и Никола представиха 11б клас, а от 11 в клас участваха Кристина Николова, Силвия Гущерова и Цветелин Дерменджийски.

Жури оценяваше отговорите на учениците.

Много добре подготвени, учениците отговаряха изчерпателно и пълно на задаваните въпроси.

С най-много точки на първо място се класираха 11в клас, следвани от 11а и 11б класове.

 

 

 

 

За повече информация посетете нашата фотогалерия!

 

 

 

 

 

Отбелязваме 140 години от обесването на Васил Левски

 

Във фоайето на Гимназията бе оформен кът посветен на 140 години от обесването
на Васил Левски.

 

 

 

 

Ученици от нашето училище поднесоха цветя на пометника

на Васил Левски в град Пазарджик.

 

 

 

 

 

 

 

На вниманието на всички Аксаковци!!!

 

 

 

 

 

 

  

Участие на наши ученици в обучение "РАБОТА В ЕКИП"

проведено в Младежки дом гр. Пазарджик на 15.02.2013г.

 

 

   

 

 

 

 

 

ХАЙДЕ НА ЕКСКУРЗИЯ!

 

 

              На 1.02.2013г. клуб "Родолюбие" с ръководител Любка Делчева

проведе своята първа представителна изява по проект УСПЕХ.

Участниците в тази ИИД бяха проучили родословните дървета на видни български личности и фамилии.

 

 

 

 

На 28.01.2013 г. ателие "Сръчни ръце - работа с бои"

представи изложба със свои произведения.

Бяха представени венециански маски, декупаж и Коледна украса.

 

 

 

135 години от Освобождението на Пазарджик.

              С поклонение  на паметната плоча на ген. Брок на 14.01.2013г от 11 часа започнаха в Пазарджик тържествата по повод 135-та годишнина от Освобождението от османско иго.

             От името на Гимназия "И. С. Аксаков" бяха поднесени цветя на паметната плоча на ген. Гурко. Вечерта от 17:30 часа е откриването на изложба на Регионален исторически музей – Пазарджик, "За свободата на  отечеството", а от 18:00 ч.  в зала “Маестро Г.Атанасов” е празничният концерт с участието  на Ансамбъл “Пазарджик”.

 

 

 

 

Коледно настроение в училище

 

       В седмицата преди Коледната ваканция учениците от нашата Гимназия и техните преподаватели се потрудиха и постараха да усетим празничното настроение на идващите Коледни и Новогодишни празници.

      

       Тази година любезни домакини на Коледното тържество бяха 10 б клас :) и техния класен ръководител г-ца Даниела Лазарова. Много позитивно настроение, много усмивки и много Коледна музика звучаха през междучасията в нашата Гимназия.

 

      В деня преди дългоочакваната ваканция се проведе и традиционното Коледно тъжество.

 

      Директорката г-жа Галина Мизова поздрави учениците на Гимназията и раздаде грамоти на изявени наши ученици през годината. Настроението се повиши още повече след страхотното изпълнение на мажоретките и техния Дядо Коледа :) Празникът продължи в класните стаи на учениците, които бяха приготвили своите Коледни трапези. Г-жа Мизова и няколко Снежанки наградиха изявените класове в различни категории: за най-богата трапеза, за най-добре украсена класна стая и още други категории.

 

     За да усетите невероятното Коледно настроение, разгледайте нашата фотогалерия!

 

    

 

    

 

На 20.12.2012г. се състоя представителната изва на ателие "Майсторийки от хартийки".

 

Представителната изява се състоя в подаряване на изработени картички (по време на занятията в ателието) на дечицата от ДЦДУ "Вяра, Надежда, Любов" гр. Пазарджик.

За всичките 36 деца бяха подготвени специално изработени, ръчно направени картички.

 

 

 

Чудесно представяне на Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" в конкурса "Направи добро за Коледа"

 

    

       На 19.12.2012г. диплом и малък подарък получиха всички, класирани от първо до трето място в отделните категории на конкурса „НАПРАВИ ДОБРО ЗА КОЛЕДА”, организиран от Общински детски комплекс – Пазарджик и община Пазарджик. Общо 542 творби / от 17 училища в общината / са участвали в конкурса, от тях 30 компютърни картички, 311 рисувани или колажирани картички, 164 рисунки и 37 сурвачки.
       Наградите връчи госпожа Гергана Табакова, началник сектор „Образование” в общината.
       Наградените творби бяха експонирани във фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов”.

       Поздравления за Румяна Панчева и Николета Войникова от 8а клас, чийто картички бяха класирани на второ и трето място във втората възрастова група ( 5-8 клас ).

       Браво и за прекрасното представяне на Мария Лазарова Илиева, Паулина Китова, Петя Гънина и Любомира Божилова от 11 а клас, които взеха призовите места и съответно бяха класирани на първо, второ и две трети места във третата възрастова група ( 9-12 клас ).

      За активното си участие и добрите постижения бе дадена специална грамота за цялостното представяне и участие на нашата Гимназаия в конкурса.

 

Посетете нашата фотогалерия

за да видите красивите картички направени от нашите ученици!

 

  

 

 

 

 

Посещение на театър

 

    На 8.11.2012г. на сцената на Драматично-куклен театър "Константин Величков", бе представен на камерна сцена на учениците от нашата Гимназия, театралния спектакъл "Край Йовковата воденица". В пиесата се преплитат няколко Йовкови разказа: "По жицата", "Серафим", "Песента на колелетата" и "Албена".

 

 

 

ОТНОВО ВЗЕХМЕ ПЪРВОТО МЯСТО ЗА МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА: "ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ДУХ НА ПАЗАРДЖИК"

 

  

                  Презентацията представи ученика Цветелин ДЕРМЕНДЖИЙСКИ от 11 в клас под ръководството на г-жа Любка Делчева.

 

 

 

Постижение за нашата ученичка от 12 клас - Цветелина Пройчева

 

 

 

Спортен празник в Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков"

на 31.10.2012г. от 9:30 часа на Парк "Остров Свобода"

 

Вижте повече снимки в нашата галерия ;)

 

 

 

Хелоуин в училище

 

        На 30.10.2012г. учениците от 8а клас в Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" зарадваха своите съученици и преподаватели с Денят на вси светии - Хелоуин.

 

Вижте повече снимки в нашата галерия ;)

 

 

 

Страхотни резултати от ученическия крос „Златна есен“

 

        В края на месец октомври 2012г. се проведе традиционния ученически крос "Златна есен". В категория девойки 11-12 клас – 1000м. отборно, Гимназия „И. Аксаков” взе второ място и трето място за индивидуалното преставяне на Кристина Николова от 11 в клас.

       За повече информация може да прочетете тук.

 

 

Страхотно постижение на нашите ученици

 

    Театралната постановка „Късче синьо небе“ по сценарий на Елисавета Кланска, ръководител на театрална група към проект "УСПЕХ" е включена в национално турне за борба с трафика на хора .

    В рамките на кампанията, Националната комисия за борба с трафика на хора организира събития и инициативи, които да дадат по-широка гласност на проблема – концерт в подкрепа на борбата с трафика на хора, изложба на плакати по темата, турне на театралната постановка „Късче синьо небе" на учениците от театрално студио "Емоция", проект "УСПЕХ" към Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков", гр. Пазарджик, прожекции на тематични филми, редица обществени дискусии по темата „трафик на хора".

 

 

 

     Ученикът от 11 в клас Цветелин Дерменджийски е победител в конкурса „Разширяването на Европейския съюз: За и Против”, организиран от евродепутата Надежда Нейнски. Нашия ученик получи покана от г-жа Нейнски да посети Европейския парламент в Брюксел на 1 и 2 октомври 2012г. заедно с група студенти от цялата страна, победители в дискусия на същата тема.

 

  

  

 

 

 

     Диплом от Националния комитет под патронажа на Председателя на Министерския съвет на Република България за честване 100 години от Балканската война и Съюза на ветераните от войните на България, наградиха Цветелина Георгиева Пройчева от 12а клас за отлично представяне в Националния конкурс за ученическо творчество на тема:

„ Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”.

 

БРАВО НА ЦВЕТИ!

 

 

 

 

На добър час, скъпи ученици :))

 

 

 

 

 

СЪОБЩЕНИЕ

 

Откриването на новата учебна 2012-2013г. е на 17.09 от 11:30 часа

в двора на Гимназията.

 

Всички ученици да бъдат в училище в 11:15 ч.

 

 

Списък на одобрените учебниците за учебната 2012/2013 година в Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков"

 

 

Архив на новините от учебната 2011/2012 година