Информираме зрелостниците от Випуск 2016 г. на Гимназия "Иван С. Аксаков", че в периода 13.06.-15.06.2016 г. от 9.00 до 12.00 часа могат да се запознаят с оценените си изпитни работи от ДЗИ в присъствието на член на училищната зрелостна комисия.

 

 

 

Конкурс "Бъди дар на света"

 

На тържествена церемония в галерия "Георги Машев" на 31 май 2016г. Ротари клуб "Пазарджик-Бесапара" отличи ученици от 10 училища в област Пазарджик, които участваха с есе в конкурса "Бъди дар на света". В конкурса участваха 21 деца от 9-и до 11-и клас от училищата в област Пазарджик.

От нашето училище участваха Йоанна Терзийска и Петя Трифонова от 10 а клас.

Всички участници получиха грамота, а училищата - благодарствен адрес, връчени им от президента на Ротари клуб Пазарджик-Бесапара д-р Капка Гърбева.

Една от трите специални награди бе връчена на Петя Трифонова.

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

„С мъдростта на традициите устремени към бъдещето“

 

На 10.06.2016 г. в двора на къща музей „Константин Величков“,гр.Пазарджик учениците от Гимназия „Иван С. Аксаков“ представиха годишна продукция на училището в областта на патриотичното и гражданско образование. Събитието, наречено „С мъдростта на традициите устремени към бъдещето“ представя постиженията на ученици и учители в рамките на учебна 2015/2016 година.

В рамките на събитието бяха представени постиженията на учениците в извънкласни и извънучилищни дейности на национално и регионално ниво, беше презентиран сборникът „140 години Априлско въстание“, включващ творбите на учениците, заели призови места в различни конференции, конкурси и състезания.

Втората част на инициативата беше посветена на работата на учениците от гимназията с Окръжен съд Пазарджик по Образователна програма “Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ Учениците представиха кратка драматизация вдъхновена от лекциите по програмата и посещението в „Синята стая“.

 

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Гимназия "Аксаков"-вреда-тютюнопушене и алкохол

 

За вредата от тютюнопушенето и алкохола беседваха гимназисти от „Аксаков”

Ученици от 11”б” клас на Гимназия "Ив.С.Аксаков” с класен ръководител г-жа Галина Мизова беседваха за вредата от тютюнопушенето и алкохола. Проявата бе организирана съвместно от Регионалната здравна инспекция, училището и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”. По време на беседата тинейджъри и експерти стигнаха до заключението, че тютюнопушенето е единствената причина, водеща до болести, инвалидизиране и смърт, която може да бъде преодоляна! На младежите бяха раздадени алкоочила, чрез които те разбраха какъв е ефекта от алкохола върху зрението на шофьора. Показано им бе как работи апаратът за проба „ пушачи-непушачи”.

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

На 10.06.2016 г. от 17.30 часа в двора на къща музей „Константин Величков“,гр.Пазарджик учениците от Гимназия „Иван С. Аксаков“ ще представят годишната продукция на училището в областта на патриотичното и гражданско образование.Събитието , наречено „С мъдростта на традициите устремени към бъдещето“представя постиженията на ученици и учители в рамките на учебна 2015/2016 година.
Да споделят училищната инициатива са поканени родители, представители на институции –партньори на училището, граждани.
В рамките на събитието ще бъдат представени постиженията на учениците в извънкласни и извънучилищни дейности на национално и регионално ниво, ще бъде презентиран сборникът „140 години Априлско въстание“, включващ творбите на учениците, заели призови места в различни конференции,конкурси и състезания.
Втората част на инициативата ще бъде посветена на работата на учениците от гимназията с Окръжен съд Пазарджик по Образователна програма“Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие.Отворени съдилища и прокуратури“ Учениците ще представят кратка драматизация вдъхновена от лекциите по програмата и посещението в „Синята стая“
Чрез тази своя изява учениците и учителите от Гимназия „Иван С. Аксаков“ ще обобщят своите резултати в дейностите по формиране на патриотично възпитание и гражданско образование

 

 

Поздравления за Петя Трифонова от 10 а клас!!!

 

Най- ценният подарък за учителя и училището е успехът на учениците.

Успехът на Петя Трифонова от Ха клас е истински дар за училищната общност на Гимназия "Иван С. Аксаков"

 

http://www.videlinabg.com/index/fullnews/newsId/31182

 

 

Андреа Кънев и Движение на българските майки Пазарджик

 

Част от екипа на Движение на българските майки гр. Пазарджик, успя да уважи един от най-важните и емоционални дни на Андреа Кънев - Балът! Ето какво споделиха те:

“Изпратихме нашето момче, (както го наричаме) с поздравления, прегръдки и подарък от целият ни екип. Пожелаваме му, да е все така устремен и борбен, да следва мечтите си, да е много успешен и да помни, че винаги може да разчита на нас. Така както ние пет години, разчитахме на помощта и подкрепата му, в различни благотворителни акции.

Дерзай, момче! И смело напред.

На Гимназия Аксаков искаме да кажем: поклон, че възпитавате такива млади хора, гордост и за училището и за града ни. Вярваме, че пътят, който Андреа утъпка, ще бъде последван от още нови, млади Аксаковци. Всяка майка би се гордяла с такъв син.”

С много гордост и радост : мамите от екипа на ДБМ - Пазарджик.

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Ученици от Аксаков ще посетят „Синята стая“

 

Днес десетокласници от Гимназия „Иван Аксаков“ – Пазарджик, посетиха „Синята стая“ – специализирана стая за изслушване на деца, участващи в съдебни процедури, намираща се в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в града. Там Гергана Спасова им разясни процедурите, свързани с разпита на деца, подчертавайки, че специализираното помещение за изслушване гарантира най-добрия интерес и правата на децата, участващи в правни процедури. Стана ясно, че това е щадяща процедура за деца, жертви или свидетели на насилие, базираща се върху защитата правата на децата, заложени в Конвенцията за правата на детето, ратифицирана от българското законодателство.

Учениците научиха също, че „Синята стая“ предоставя възможност в спокойна и предразполагаща детето обстановка да се проведе разпит от обучен за целта специалист чрез използване на различни техники, съобразно възрастта и развитието му и избягване на контакт с обвиняемите, което спомага за даването на по-подробни показания и надеждна информация.

Директорът на Комплекса показа на учениците двете помещения, свързани помежду си с венецианско стъкло, в които се провеждат разпитите. Младежите имаха възможност да се запознаят с техниката, с която се прави видео- и звукозапис и осъществяване на конферентна връзка между съдия и разпитващ.

От 2008 г. досега в „Синята стая“ са проведени общо 68 разпита на деца, пострадали от насилие.

Инициативата е част от Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

 

https://www.facebook.com/aksakov.pazardzhik/posts/1020592034662777

http://pz-info.com

 

 

 

25 май 2016 г. - АБИТУРИЕНТСКИ БАЛ НА АКСАКОВЦИ

На добър час, мили момичета и момчета!!!

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Празнично шествие 24 май 2016г

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

 

 

 

 

ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ – 24 МАЙ 2016г.

 

По случай 24 май – Ден на славянската писменост, просвета и култура Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ ще участва с представителен блок в ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ. За целта е необходимо всички ученици, учители и родители , желаещи да вземат участие в шествието, да се явят в 9:30ч. в градинката пред Гимназията.

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!

 

Отличие „Учител на годината” 2016

 

На 19 май 2016г. за поредна година бяха връчени наградите на община Пазарджик на заслужили директори и учители, и на дейци на културата. Наградите са традиционни и се връчват от кмета на община Пазарджик в навечерието на 24 май – Денят на славянската писменост и българската просвета и култура. Тази година водеща на церемонията беше Ернестина Шинова.

Отличието „Учител на годината” в област „За постижения в гражданското образование и възпитание на децата и учениците, както и за значими техни изяви в сферата на науката, изкуството и спорта” се присъжда на Любка Христова Делчева – учител по история и цивилизация в Гимназия ''Иван Сергеевич Аксаков'' гр. Пазарджик.

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

''СИРОТНА ПЕСЕН''

 

На 19.05.2016г. в Къщата музей „Константин Величков“ гр. Пазарджик, учениците от Xa клас и Xб клас в Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” представиха ''СИРОТНА ПЕСЕН'' - поетична вечер по стихове на Димчо Дебелянов. Изявата на учениците бе подготвена под ръководството на г-жа Мария Митова и г-жа Дора Абаджиева – преподаватели по Български език и литература в Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”. Музикален съпровод с китара - Страхил от 9а клас. Участие взе и инструментален състав ''Доминанта'' – Пазарджик .

Проявата е част от традиционите ВЕЛИЧКОВИ ДНИ, които се организират от Община Пазарджик и Регионален исторически музей - Пазарджик.

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 
Ученикът Трифон Аврамов от ІХ б клас на Гимназия „Иван С. Аксаков“ бе избран за член на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на децата.Трифон ще представлява децата и младите хора от област Пазарджик през следващите 2 години. Училището изпрати кандидатурите на двама наши ученици и единият от тях е избран.Радваме се ,че наш ученик ще участва в консултативния орган към Агенцията за закрила на детето.Ще следим с интерес неговите инициативи и ще го подкрепяме в работата му за повишаване активността на младите хора и включването им в работата на институциите на училищно, общинско, регионално и национално ниво.

 

 

 

Изпращане на ВИПУСК 2016

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Всяка година участието на учениците от Гимназия "Иван С. Аксаков" в традиционните Величкови дни е чакано с вълнение и интерес

 

 

 

 

Панорама *УЧИЛИЩЕ 2016*

 

От 12 до 14 май във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов” ще се проведе традиционната панорама „Училище 2016” с участието на общински и държавни училища от община Пазарджик.
Панорамата ще е открита за посещения всеки ден от 9,00 до 17,00 часа за ученици и граждани.

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Ученици поеха по стъпките на Хвърковатата чета

 

http://www.marica.bg

 

Тематичен съвет 26.04.2016г

 

 

Тематичен съвет "Училищни политики и практики за насърчаване и повишаване на грамотността"

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

"Хуманитарни науки" - П. Краевски - среща

 

„Изгорени писма” с Петър Краевски в Регионална библиотека ”Никола Фурнаджиев”

„… Думи в пепелник. Да изтеглиш късата клечка… Мижава утеха е поезията”… С тези думи поетът и писателят Петър Краевски представи най-новата си стихосбирка ”Изгорени писма”, издадена от пловдивската издателска къща ”Жанет 45”, в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик. В петък вечер тук бяха деветокласниците от Гимназия ”Ив. С. Аксаков”, които в захлас слушаха стиховете и изгледаха импресиите от книгата „изгарянето на словото”, разделена в 7 цикъла - за ”пепелта, която ни смирява”… Поетичните импресии по „Изгорени писма” бяха по картини на бащата на поета - Иван Краевски.
"Как може човек да успее с литература в България?", "Какво разбирате вие под успех?", "Какви са били първите стъпки на писателя?" и ред други интересни въпроси зададоха тон на дискусията между гимназистите и писателя. „Успехът е да не се поддадеш на успеха, да не повярваш на лесния успех” - така авторът определи неговото „верую” да успееш у нас с писане. Петър Краевски е завършил Английската езикова гимназия в Пловдив и след това „Английска филология” и в момента преподава по английски език и литература в същата гимназия. Там води и литературно студио, в което поощрява млади дарования. Петър Краевски е познат и като автор на сатира - "Операция ”Райски газ”, в която са споделени „истини” за медийните хора - пародии на новини, афоризми и т.н., а първата му книжка е ”Стриптийз по всяко време”, издадена през 1990 г. още докато е бил студент.

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Учениците от десети клас на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” посетиха съда в Деня на отворените врати 22.04.2016г.

http://www.telekabeltv.bg/bg/news/20448.html?cid=1

 

 

Прокурор Димитрия Ганчева и съдия Николинка Цветкова споделиха с десетокласници примери от своята практиката

http://pa-media.net/news.php?extend.11094.12

 

 

ПУСНИ КНИГАТА НА СВОБОДА

 

По случай Световния ден на книгата, учениците от Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" се включиха в инициативата "Пусни книгата на свобода".

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

 

ВЕЧЕР НА ЧУЖДИТЕ ЕЗИЦИ

 

На 22.04.2016г. (петък) от 17:00 часа в залата на ДНА гр. Пазарджик учениците от нашето училище и г-ца Елисавета Кланска (преподавател по английски език) представиха
ВЕЧЕР НА ЧУЖДИТЕ ЕЗИЦИ.

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

 

ВЕЛИКДЕНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР НА ДБМ 22-23 АПРИЛ 2016

 

Благотворителен базар, само на ръчно изработени сувенири!

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

20 април Панагюрище

 

Ученичката Радина Василева от Ха клас бе отличена в конкурса „Народните будители и Аз“, посветен на бележитата годишнина.На вълнуваща церемония в гр.Панагюрище тя получи своята грамота лично от Вицепрезидента на РБългария Маргарита Попова.Разказът на Радина е вдъхновен от примера на Мария Шутич, единствената жена в четата на Георги Бенковски.

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Гимназия "Иван С.Аксаков" е първата буккросинг зона в гр.Пазарджик. Като училище с изцяло хуманитарна насоченост, гимназията се включва в инициативата "Пусни книгата на свобода за Деня на книгата". На 23.04.-Международния ден на книгата аксаковци ще пуснат на свобода пет книги обозначени с уникалния етикет, който виждате.Книгите ще бъдат поставени на обществени места в близост до училището и ще се радваме да проследим тяхното пътуване .

 

 

Един различен ваканционен ден за аксаковци


В един ден те посетиха СУ "Св.Климент Охридски" и Народното събрание на РБългария
Денят започна с посещение на СУ "Св.Климент Охридски".В изпълнение на Договора за творческо сътрудничество с Историческия факултет на Софийския университет група ученици от ХІ-тите класове пристигна в университета.Единадесетокласници разгледаха тържествената аула на университета,където бяха приветствани от декана на ИФ доц.д-р Т.Попнеделев.Вълнуващата разходка из залите и коридорите на най-стария и авторитетен български университет предизвика приятни емоции у учениците.В 65 аудитория аксаковци бяха поканени на лекция по византийска история.Докато слушаха лектора,гл.асистент П.Димитров,учениците си спомниха, че по тези теми са разговаряли в часовете по история и цивилизация в 9 клас.Посещението на университета приключи с обща снимка за спомен и с обещанието , че сътрудничеството между двете образователни институции продължава.
Интересните моменти за аксаковци продължиха с посещението на Народното събрание на РБългария.По покана на народния представител Димитър Димитров, бивш възпитаник на Гимназия "Иван С. Аксаков"групата ученици посети Парламента и има възможност да наблюдава пленарното заседание от балкона на пленарна зала.Учениците разгледаха изложбата на българските конституции както и галерията от фотографии на всички председатели на българския парламент от учредяването му до днес.В края на обиколката учениците си направиха снимка за спомен с г-н Димитров, а той от своя страна им благодари , че са се отзовали на неговата покана .
Ваканционния ден продължи с разходка из централната част на столицата.Денят завърши със споделяне на впечатления от видяното.Снимките от неповторимото преживяване ще бъдат подредени във фоайето на училището веднага щом учениците се завърнат от пролетната си ваканция.

 

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

22 март 2016г

Отбелязване Световен ден на водата и Първа пролет

 

 

 

 

Резултати от проведения пробен изпит

по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

след 7 клас на 19.03.2016г.

 

 

 

Резултати от проведения пробен изпит

по МАТЕМАТИКА

след 7 клас на 20.03.2016г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 март 2016

 

Цвете в памет на героите!

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

И през тази учебна година УН на Гимназия "Иван С. Аксаков" организира пробни изпити по БЕЛ и математика за седмокласници. Изпитите ще се проведат на

19.03.2016 г - БЕЛ

20.03.2016 г -математика

Таксата за явяване на един изпит е 5 лв.Записването започва от утре 2.03.2016г в канцеларията на училището.Всеки явил се на пробните изпити ще получи лично анализ на допуснатите грешки (ако има такива).


Таксата може да бъде внесена и в дните на изпитите, но е добре предварително да се запишете, за да се предвиди точния брой на изпитните материали.


За контакти тел:034 44 36 90; 034 44 45 88;

 

 

 

Честита Баба Марта!

 

На всички ученици,учители и служители в Гимназия "Иван С. Аксаков" пожелаваме здраве, късмет, слънчеви и усмихнати дни!

 

 

143 години БЕЗСМЪРТИЕ

 

 

На 19.02.2016г. аксаковци почетоха паметта на Апостола с парад на презентации, посветени на Васил Левски.

 

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

130 години от смъртта на Иван Сергеевич Аксаков

 

 

 

На 12.02.2016 г училищната общност на Гимназия „Иван С. Аксаков“ отбеляза 130 години от смъртта на своя патрон Иван Сергеевич Аксаков.Годишнината бе отбелязана с поднасяне на цветя пред барелефа на Иван Аксаков и открит урок посветен на патрона. В началото на събитието официално бе подписан Договор за творческо сътрудничество между Гимназия „Иван С. Аксаков“ и Историческия факултет на СУ „Св.Климент Охридски“, чрез който учебните заведения се споразумяват за взаимно сътрудничество в областта на науката и преподавателската дейност – лекции, конференции, уроци по история и гражданско образование. От страна на ИФ на СУ „Климент Охридски“ Договорът бе подписан от доц. д-р Георги Николов,заместник декан. Откритият урок, посветен на патрона на училището, бе воден от доц. д-р Тина Георгиева, гост беше и проф. Тодор Мишев . Този урок е първата съвместна инициатива между двете учебни заведения и началото от поредица подобни дейности, чрез които искаме да съхраним и продължим най-добрите традиции на хуманитарното образование.

 

 

 

 

Снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

 

 

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,


Поздравявам ви с успешното приключване на първия учебен срок.Вярвам, че всеки от вас ще си направи самооценка и през следващите месеци ще положи още повече труд ,постоянство и отговорност, за да завърши учебната година подобаващо.
Според графика на учебното време периода от 30.01.-7.02.2016 г. е зимна ваканция.
Учебните занятия се възстановяват на 8.02.2016г- втора смяна.Информирайте се своевременно за седмичното разписание за втория учебен срок от класните ръководители
Желая ви пълноценни ваканционни дни!

Иванка Ваклинова – директор на гимназия „Иван С. Аксаков”

 

 

 

УЧИЛИЩЕН КОЛЕДЕН КОНКУРС „НА КОЛЕДА СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА“


РЕЗУЛТАТИ


І. Лично словесно творчество


Проза


І място Трифон Аврамов,ІХ б клас ,за есето „Коледа“
ІІ място Йоана Терзийска,Х а клас, за есето „На Коледа се случват чудеса“


Поезия 


І място Силвия Кукова за стихотворението „Бяла Коледа“


ІІ. За рисунка


І място Даниан Георгиев, ІХ б клас
ІІ място Айри Гарибов, IX б клас и Петя Трифонова,Ха клас


ІІІ. За най-добре украсена класна стая


І място ІХ б клас
ІІ място ХІ а клас
ІІІ място ХІ б клас

 

 

Коледен благотворителен базар

 

На 18.12.2015г. в Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" бе организиран Коледен благотворителен базар на картички, сувенири и домашни кулинарни вкусотии приготвени от сръчните ръце на майките или бабите на нашите ученици, а и от самите наши ученици и учители.

Благотворителният базар премина с много усмивки, добро настроение и коледна музика. Срахотният танц на Габриела от Xa клас и Ангел от XIб клас впечатли всички присъстващи!

Събраните средства от базара ще бъдат използвани за възстановане на училищната библиотека!

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА!

 

   

 

   

 

   

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Нашата Коледна гора

 

На 18.12.2015г. във вътрешния двор на училището, ученици, родители и учители засадиха символична Kоледна гора – от името на учениците, от името на учителите и от името на родителите.

 

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

 

 

"Стремеж към съвършенство" -

открит интегриран урок по Английски език и Етика и право.

 

 

Учениците от 10 а клас под ръководството на своите учители г-жа Кланска и г -жа Пеева разсъждаваха над интересната тема за или против клонирането. Урокът провокира всички присъстващи да се включат в дискусията. Гост бе г-жа Боева, старши експерт по чужди езици в РИО Пазарджик, която даде заслужено висока оценка на урока.

 

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Ден за правата на човека - 10.12.2015г.

 

 

   

 

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

18.12.2015г. – 


ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ГИМНАЗИЯ „ИВАН СЕРГЕЕВИЧ АКСАКОВ”

 

 

 

- Открит интегриран урок по Английски език и Етика и право в Xа клас – от 10:10 ч.

 

- Засаждане на символична Kоледна гора във вътрешния двор на училището – три дръвчета – от името на учениците, от името на учителите и от името на родителите – от 11:00 ч.

 

- Коледен благотворителен базар на картички, сувенири, сурвачки и домашни кулинарни вкусотии приготвени от сръчните ръце на майките или бабите на нашите ученици, а може и от самите наши ученици – от 11:20 ч.

 

Събраните средства от базара ще бъдат използвани за възстановане на училищната библиотека!

 

 

 

На гости в ЦДГ "Дъга" гр. Пазарджик

 

Ученеци от 10а клас четоха приказки на децата от голяма подготвителна група в ЦДГ "Дъга". Инициативата е част от дейностите свързани с отбелязването на НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО.

 

   

 

   

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

 

Коледен благотворителен базар на ДБМ 2015

 

 

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

"Езикът кости няма, но кости троши."

 

 

Госпожа Мария Митова - преподавател по БЕЛ и учениците от 10а клас проведоха час, който е част от инициативите посветени на НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО.

 

   

 

   

 

   

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

3 декември 2015г - Международен ден на хората с увреждания

 

 

   

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

1 декември 2015г - Световен ден за борба срещу СПИН

 

 

   

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

21-ВИ НОЕМВРИ - Ден на ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

 

ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ЧЕСТВА НА 21-ВИ НОЕМВРИ ПРАЗНИКА ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО.

21 НОЕМВРИ Е ПРИЕТ И ЗА ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО.

Празникът беше отбелязан и в Гимназия "Иван С. Аксаков" - християнското семейство преди и сега представиха учениците от 11 а клас.

 

   

 

   

 

   

 

   

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

 

 

 

16 ноември 2015г - Международен ден на толерантността

 

 

   

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

„Чета повече, знам повече”

 

На 30.10.2015г в рамките на часа на класа се проведе четене по випуски. Учениците прочетоха произведения, тематично свързани с учебната програма по литература, но невключени в учебното съдържание. Отделните класове проведоха четенията както в класната стая, така и във вътрешния двор на училището, в градинката пред училището, в парк „Остров Свобода” и на други подходящи публични места.

 

 

   

 

 

 

ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!!!

 

 

 

Още снимки от събитието може да видите в нашата страница във FACEBOOK :)

 

 

Магистрати четат лекции на ученици в Пазарджик

 

Окръжният съд в Пазарджик и 3 училища от областния град се включват в обща образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Инициативата ще се проведе в рамките на учебната програма по „Етика и право за X-ти клас  през втория учебен срок, както и в „Часа на класа“ за учениците от гимназиалния курс. Съдът влиза в пазарджишките училища с новата програмата, която допринася не само за изграждане на по-добра правна култура у учениците, но и за създаване на реална представа за работата на органите на съдебната власт. Окръжен съд – Пазарджик, съвместно с Окръжна прокуратура – Пазарджик, ще осъществява програмата с гимназия „Иван Аксаков“, а Административният съд – с децата от СОУ „Георги Брегов“. Районен съд – Пазарджик ще си партнира с Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт. Освен лекции, учениците ще имат и посещения на съдебни заседания. Крайната цел, която програмата си поставя, е официалното й въвеждане като свободно избираем предмет или тема от учебното съдържание на „Часа на класа“ в учебните планове на българското училище.

 

http://www.telekabeltv.bg/bg/news/18689.html?______array#.Vh5jheC8l5A.facebook

 

 

УВАЖАЕМИ АКСАКОВСКИ УЧИТЕЛИ ,

Днес България заедно с още 100 страни в света отбелязва Световният ден на учителя.Това е признание за всеотдайността, дръзновението и неизчерпаемите сили , с които всеки един от Вас вдъхновява своите ученици.
Всички ние прекрасно знаем, че обществото ни е в дълг към своите учители, че във време на девалвация на всички ценности от учителя се очаква да възпитава такива.Но въпреки всичко Вие продължавате своя просветителски труд с вяра в доброто, в бъдещето, в децата ни.
Желая на всеки от Вас сили, творческо вдъхновение и любовта на учениците, която безусловно заслужавате!
Бъдете здрави и все така отлични професионалисти !

С уважение
Иванка Ваклинова
Директор на Гимназия "Иван С. Аксаков"

 

 

 

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ – 26 СЕПТЕМВРИ 2015 Г.

http://edl.ecml.at/H…/tabid/1455/language/bg-BG/Default.aspx

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Списък на одобрените учебниците за учебната 2015/2016 година

в Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков"

 

 

 

 

 

ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ДА БЪДАТ В УЧИЛИЩЕ В 9:15 ЧАСА!

 

 

Архив на новините от учебната 2014/2015 година

 

 

 

Архив на новините от учебната 2013/2014 година

 

 

 

Архив на новините от учебната 2012/2013 година

 

 

 

Архив на новините от учебната 2011/2012 година