Чудесно представяне на Гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" в конкурса "Направи добро за Коледа"

 

       Поздравления за Румяна Панчева и Николета Войникова от 8а клас, чийто картички бяха класирани на второ и трето място във втората възрастова група ( 5-8 клас ).

       Браво и за прекрасното представяне на Мария Лазарова Илиева, Паулина Китова, Петя Гънина и Любомира Божилова от 11 а клас, които взеха призовите места и съответно бяха класирани на първо, второ и две трети места във третата възрастова група ( 9-12 клас ).

      За активното си участие и добрите постижения бе дадена специална грамота за цялостното представяне и участие на нашата Гимназаия в конкурса.

 

 

ОТНОВО ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ЦВЕТЕЛИН ДЕРМЕНДЖИЙСКИ!

 

 

ВЗЕХМЕ ПЪРВОТО МЯСТО ЗА МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА: "ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ДУХ НА ПАЗАРДЖИК".

Презентацията представи ученика Цветелин ДЕРМЕНДЖИЙСКИ от 11 в клас под ръководството на г-жа Любка Делчева.

 

БРАВО НА ЦВЕТЕЛИНА ПРОЙЧЕВА ОТ 12А КЛАС

 

          Цветелина Георгиева Пройчева участва в конкурса "1000 стипендии" и на първо класиране спечели основна стипендия.

          Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата отделя и на деца в неравнопоставено положение.

          "1000 стипендии" e поощрение не само на потенциала, дарбата и уменията, но и на оригиналността, аналитичността и стимулиращата образователна среда. Воден от стремежа за постигане на висок коефициент на обществено полезно действие, "1000 стипендии" е планиран като дългогодишен проект.

          Стипендиите са 4 вида - Основна, Изключителна, Поощрителна и Специална.

 

 

БРАВО НА ЦВЕТЕЛИН ДЕРМЕНДЖИЙСКИ

 

     Ученикът от 11 в клас Цветелин Дерменджийски е победител в конкурса „Разширяването на Европейския съюз: За и Против”, организиран от евродепутата Надежда Нейнски. Нашия ученик получи покана от г-жа Нейнски да посети Европейския парламент в Брюксел на 1 и 2 октомври 2012г. заедно с група студенти от цялата страна, победители в дискусия на същата тема.

 

  

  

 

БРАВО НА ЦВЕТИ!

 

     Диплом от Националния комитет под патронажа на Председателя на Министерския съвет на Република България за честване 100 години от Балканската война и Съюза на ветераните от войните на България, наградиха Цветелина Георгиева Пройчева от 11а клас за отлично представяне в Националния конкурс за ученическо творчество на тема:

„ Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”.

 

 

БРАВО на Татяна Лютакова за отличното представяне на състезанието по химия в ПГХХТ

 

На 30.03.2012г. в ПГХХТ се проведе състезание по химия организирано от Химико Технологичен и Металоргичен Университет гр. София.

 

Дванадесетокласничката Татяна Стоянова Лютакова получи оценка отличен 5.50, която й осигури прием в ХТМУ София.

 

Ръководството на гимназията и преподавателката по химия - Мария Стойкова, поздравиха ученичката за нейното отлично представяне!

Олимпиада по история - областен кръг

 

Много добро представне на нашите ученици на областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация. Явиха се Петя Гънина и Паулина Китова от 10а клас, Никола Попов от 10б клас, Мария Думанова и Ивана Кратунчева от 11а клас.

Олимпиада по руски език - областен кръг

 

На 23.02.2012г. се проведе областния кръг на олимпиадата по руски език. Явиха се Мария Илинова от 12б клас, Анна Бозева от 12а клас и Татяна Лютакова от 12а клас. За националния кръг в град Пловдив през месец март 2012г. се класираха Анна Бозева и Татяна Лютакова. Учениците се подготвяха по проект "С грижа за всеки ученик" под ръководството на г-жа Банчева!

Наша ученичка със собствена стихосбирка!

 

На 28 май 2011г. ученичката Цветелина Пройчева официално представи своята първа стихосбирка - "Когато вятърът свири на маята душа". Представянето бе в Младежки дом - гр. Пазарджик в зала Устрем. Браво на Цвети! Успех и още много други издадени произведения!