Kлуб „ТЕАТЪР+”

 


ИнициативатаБезплатна прегръдкана клубТЕАТЪР+ 14.02.2011 г.

 

  Ученици от Гимназия „Иван С. Аксаков” от клуб „ТЕАТЪР+” подкрепиха благородната идея на австралиеца Хуан Манн за споделянето в неговия най-непосредствен и искрен вариант - чрез прегръдка!


На 14.02.2011г., от 11 ч., аксаковци раздавахме прегръдки в родния си град Пазарджик и на ул. „Сан Стефано” №1 пред гимназията. Любезно бяхме приети от кмета на Пазарджик г-н Тодор Попов, когото дарихме с искрена и топла аксаковска прегръдка.


Инициативата за раздаване на безплатни прегръдки добива такава широка популярност, че до днешна дата може да се видят десетки видеоклипчета на хиляди прегръщащи се хора, последователи на идеята. Прегръдката е жест, от който всеки се нуждае. Да получи или да даде.


В дните на социално разделение и ограничен човешки контакт, ефектът на кампанията ”FREE HUGS” е феноменален.


В България инициативата стартира случайно, но изключително бързо идеята печели съмишленици. Щастливи сме да споделим, че учениците от клуб „ТЕАТЪР+” участвахме в тази инициатива, вдъхновени от позитивизма на начинанието, раздаващи щастие под формата на „безплатна прегръдка” в гр.Пазарджик.


Ние, учениците, на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” раздавахме безплатна прегръдка на всеки човек, с надеждата да разчупи сивото си ежедневие и да го дарим с частичка щастие. Също така това е нашият начин да кажем ”не на насилието в училище” - „по добре да се прегърнем, да си кажем нещо хубаво, отколкото да прибягваме до насилие”.


На този ден всеки беше добре дошъл да се включи в инициативата, за да се почувства по-добре и малко повече обичан.

 

 

На 3.11.2010 г. ученици от клуб „ТЕАТЪР+" при Гимназия „Иван С. Аксаков” бяха снимани за рекламен клип   на ТЕЛЕКАБЕЛ, гр. Пазарджик.


Учениците се превъплътиха в герои от любими филми и световноизвестни актьори. За външния им  вид се погрижиха професионални фризьори и гримьори. Облечени в красиви костюми, учениците дефилираха по централните улици на Пазарджик близо четири часа.


Дисциплина, ведро настроение и искрено забавление цареше на снимачната площадка.

 

 

На 27.10.2010 г. клуб „ТЕАТЪР+” в Гимназия „Иван С. Аксаков” отвори врати. Приет бе планът за дейността на двете секции към клуба – „Изкуството, наречено театър” с ръководител Галя Попова и „Ние, репортерите” с ръководител Красимира Христева.